Länkar
»
S
I
D
E
B
A
R
«

Poker på nätet


Poker på nätet är en av de populäraste spelformerna online och antalet pokerrum på internet blir ständigt fler. Den mest populära spelformen är Texas Holdem men det finns många olika varianter av poker och ju fler man kan ju större blir nöjet. Den kände svenske pokerspelaren Dan Glimne rekommenderar i sin Pokerhandbok att man lär sig flera olika pokervarianter och att man blir en skickligare spelare ju fler varianter man hanterar. Det påstås att 95% av pengarna i pokerrummen går till de 5% av toppspelarna inom pokern online och något dessa spelare brukar ha gemensamt är att de studerat ämnet och läser böcker i pokerstrategi.

Poker som livsstil

Pokern erbjuder inte enbart nöje och rekreation utan för många blir det en livsstil och deras primära inkomstkälla. Poker räknas idag som en sport och man ger ibland pokerreferat från turneringar och de senaste nyheterna från pokerns värld i veckotidningarnas sportbilagor. Pokern är ett strategispel och har lite eller ingenting med tur att göra varför det är en framkomlig väg för den som vill livnära sig på pokern. Genom nätpokern kan man även spela sig fram till vinster som ger tillträde till liveturneringar världen över. Sålunda en intressant möjlighet för den som gillar kortspel och vill man satsa professionellt finns det en uppsjö av litteratur att fördjupa sig i.

Pokern är ett skicklighetsspel. De som tar pokern på allvar studerar ämnet och spelar ofta. Man säger att poker går snabbt att lära sig men tar en livstid att bemästra. Detta märks även i pokerrummen online. Det kan löna sig att testa olika pokerrum dels därför att det gäller att hitta ett pokerrum med en behaglig grafik men om det är av underordnad betydelse så är det bra att testa de olika rummen för att se vart det finns mycket fisk. Fisk är den typen av spelare som inte tar spelet på så stort allvar utan bara vill ha lite kul. Det ger lätta pengar för en haj.

Att stjäla godis från barn.

Man ska dock vara försiktig även när man hittat ett pokerrum med mindre skickliga spelare och mycket fisk eftersom de kan vara stadda vid kassa och därmed inte vara så noga med hur de spelar. Det innebär att de kan bli sittande kvar i en pokerhand de borde lagt redan från början och plötsligt får de in sitt par i två trots att du sitter med en monsterhand. För de som spelar poker för spelets skull och inte för att stjäla godis från barn rekommenderas de mer påkostade pokerrummen som erbjuder mer variation i spelformerna så att man kan växla mellan olika spel.

Poker är ett skicklighetsspel och för att lyckas bra vid pokerborden behöver man fokus, självdisciplin, tålamod och ett matematiskt sinne. Det blir allt vanligare idag att spelare vid pokerrummen har program som sköter räknandet och rekommenderar hur spelaren ska agera. I vissa fall kan man riskera att spela emot en renodlad pokerrobot som spelar per automatik. Det börjar bli allt vanligare i de olika pokerrummen och det är en oerhört trist utveckling för den som tar poker seriöst. Men för den seriösa spelaren är tålamodet en oerhörd tillgång för en del av pokerns skicklighet beror på hur många händer man är villig att kasta. En klok spelare kastar majoriteten av händerna åtminstone när vederbörande spelar online. Vid livespel kan skickligheten att läsa motspelarna innebära att man stannar i fler händer än vad som är lämpligt vid spel på nätet.

Poker för hajar

Haj eller fisk?

Man brukar säga att om du inte kan avgöra vem som är fisken vid bordet så är det du. Det går att läsa spelarna även vid spel på nätet. Man läser dem på spelstilen och genom att studera korten de har på hand vid visning. Det absolut hetaste tipset för den som har för avsikt att bli skicklig i poker är dock att studera ämnet via pokerlitteratur och det är även nyttigt att studera hur andra spelare gör. Poker är ett intressant spel, oerhört spännande att ägna sig åt och kan generera stora pengar. En haj besitter fokus och spelar med finess. En haj tiltar inte. Gör som en haj. Spela skickligt.


Inga kommentarer